fbpx Vrachtdocumenten CMR | Opleidingscentrum Lust

Vrachtdocumenten CMR

Doelstelling

Kostenbesparend werken door middel van een vakbekwame kennis van de CMR vrachtbrief en het Europees aanrijdingsformulier.

Omschrijving

Of het nu om een correct ingevulde CMR betreft of het gaat over een feilloos afgewerkt Europees aanrijdingsformulier, beiden zorgen ervoor dat u niet onnodig op kosten wordt gejaagd en dat er sneller kan worden overgegaan een afhandeling van uw zaak.
Bij een ongeval komt het erop neer dat u sneller uw verzekeringsinstelling erbij kan betrekken en zodoende minder lang moet wachten op een eventuele kostendekking of afhandeling.

Bij een transport is het de perfect ingevulde vrachtbrief die ervoor zorgt dat er minder problemen zijn bij een eventuele controle, minder ontevreden klanten en/of eventuele problemen rond aansprakelijkheden, rechten en plichten.

Inhoud

In dit dagdeel wordt u de kennis aangebracht of bijgeschaafd omtrent de vrachtbrief en het Europees aanrijdingsformulier.

U weet als geen een dat onvermijdelijke discussies over verantwoordelijkheden, rechten en plichten, lange stilstanden bij een eventuele controle en de in het slechtste geval daaraan gekoppelde boetes bij een niet correct ingevulde CMR toestanden zijn die u beter niet tegen komt. Een goede kennis van de CMR kan dit uit de weg helpen.

Een ongeval, al of niet aan u te wijten is op zich al erg genoeg. Het perfecte aanrijdings-formulier zorgt er dan weer voor dat alles in goede banen geleid wordt om een eventuele schadeloosstelling te bespoedigen. Blijven wachten totdat u het nummer van het proces verbaal kan doorgeven aan uw verzekering is niet de boodschap. Uw instelling kan direct aan de slag om voorbereidend werkt te verrichten en alles sneller en vlotter te laten verlopen als ze in het bezit zijn van een goed ingevuld Europees schadeformulier.

Volgens de nieuwe richtlijn dient u er voor te zorgen dat u van elk van de opleidingsthema's minstens één volledige opleiding en 3 uur praktisch onderricht hebt gevolgd.

Deze module geldt voor thema 2&3 en biedt 7 kredietpunten.

 

ladingzekering