fbpx Fysieke risico’s en gezondheid | Opleidingscentrum Lust

Fysieke risico’s en gezondheid

Doelstelling

Zowel uzelf als uw bedrijf zijn er nooit bij gebaat als u door een langdurige of verkeerde belasting onderuit gaat. Een bestuurder die de basis van hef- en tiltechnieken en de gezondheidstips goed toepast loopt veel minder risico om misschien met de nodige ellende langdurig out te zijn. Fysieke risico’s kunnen voorkomen. Zich bewust zijn van het belang van een goede fysieke en mentale gezondheid.

Omschrijving

Bestuurders krijgen nu eenmaal door het langdurig achter het stuur te vertoeven, zware lasten te verplaatsen al dan niet met de nodige hulpmiddelen, te maken met belastingen op het lichaam. Deze kunnen op termijn voor letsels gaan zorgen. Rug en/of nekklachten- slijtage- en belasting zijn voor vele bestuurders jammer genoeg een gekend fenomeen. In deze module wordt de bestuurder op een interactieve manier meegenomen in de toepassing van de juiste hef- en tiltechnieken.

Inhoud

  • Ergonomische principes en fysieke risico’s
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Beginselen van een gezonde en evenwichtige voeding
  • Alcohol, drugs en soortgelijke stoffen
  • Symptomen, oorzaken en effecten van vermoeidheid

Volgens de nieuwe richtlijn dient u er voor te zorgen dat u van elk van de opleidingsthema's minstens één volledige opleiding en 3 uur praktisch onderricht hebt gevolgd. Binnen de volledige 35u nascholing mag u niet twee maal dezelfde module gevolgd hebben.

Deze module geldt voor thema 3 en biedt 7 kredietpunten (deze module is geldig voor zowel het rijbewijs C met code 95 als het rijbewijs D met code 95).