Fysieke risico’s en gezondheid

Doelstelling

Fysieke risico’s kunnen voorkomen. Zich bewust zijn van het belang van een goede fysieke en mentale gezondheid.

Voordelen voor jou of jouw bedrijf

Zowel uzelf als uw bedrijf zijn er nooit bij gebaat als u door een langdurige of verkeerde belasting onderuit gaat. Een bestuurder die de basis van hefen tiltechnieken en de gezondheidstips goed toepast loopt veel minder risico om misschien met de nodige ellende langdurig out te zijn.

Omschrijving

Een niet onbelangrijk gegeven is natuurlijk uzelf of uw werknemers blijvend te sturen in het hele gebeuren rond hefen tiltechnieken als ook de gezondheid van een bestuurder.

Bestuurders krijgen nu eenmaal door het langdurig achter het stuur te vertoeven, zware lasten te verplaatsen al dan niet met de nodige hulpmiddelen, te maken met belastingen op het lichaam.

Deze kunnen op termijn voor letsels gaan zorgen. Rug en/of nekklachten- slijtage- en belasting zijn voor vele bestuurders jammer genoeg een gekend fenomeen.

In deze module wordt de bestuurder op een interactieve manier meegenomen in de toepassing van de juiste hefen tiltechnieken. De do’s en dont’s worden interactief naar voor gebracht en u krijgt tips adviezen mee omtrent deze technieken.

Volgens de nieuwe richtlijn dient u er voor te zorgen dat u van elk van de opleidingsthema's minstens één volledige opleiding en 3 uur praktisch onderricht hebt gevolgd.

Deze module geldt voor thema 3 en biedt 7 kredietpunten.