EHBO

Doelstelling

Inschatting van de situatie / Erger voorkomen. Hulpdiensten waarschuwen / Hulp verlenen aan gewonden en eerstehulpverlening. Inzittenden van de vrachtwagen of passagiers van de vrachtwagen of bus redden. De veiligheid van medewerkers waarborgen.

Voordelen voor jou of jouw bedrijf

Dat iedereen zou moeten beschikken over een basiskennis EHBO staat als een paal boven water. Zo kan men ook als bestuurder helpen wanneer het nodig is. Op die manier draagt u bij in de veiligheid van uw medewerkers.

Omschrijving

De bestuurder wordt meegenomen in de wereld van eerste hulp bieden en het belang van eerste hulp. De hulpverlener verleent hulp aan een slachtoffer in afwachting van professionele hulp is het standaard gegeven doorheen de cursus.

Klassikaal wordt u ingewijd in zowel het gevaar op zich als de vier pijlers van de EHBO. Naar het einde van de module toe wordt gewerkt rond het herkennen van de vitale functies, de reanimatie en het gebruik van de AED.

Volgens de nieuwe richtlijn dient u er voor te zorgen dat u van elk van de opleidingsthema's minstens één volledige opleiding en 3 uur praktisch onderricht hebt gevolgd.

Deze module geldt voor thema 3 en biedt 7 kredietpunten.